Abonamentul Teleskop pentru școli, în programul PNRAS.
foto: Unsplash

Un articol publicat de Monica Mocanu în

Abonament pentru școli în programul PNRAS (runda 1)

Teleskop este o platformă de feedback și cercetare pentru școli și profesori. Utilizarea este gratuită pentru utilizarea individuală a oricărui profesor din România și are un sistem de abonament pentru școli, pentru componenta de preluare de date și rapoarte pentru școală. Este un proiect independent care se dezvoltă continuu cu formulare diversificate și adaptate nevoilor școlilor.

Platforma Teleskop poate fi achiziționată prin programul PNRAS ca Aplicație digitală de feedback la Categoria 3, Digitalizarea procesului educational.
Subcategoria "utilizarea resurselor digitale pentru evaluare formativă, sumativă și feedback "

Costul abonamentului Teleskop este de 80 euro/lună/școală în programul PNRAS. Pentru activare ne puteți contacta la [email protected]

10 facilități ale abonamentului Teleskop pentru școală

  1. Școala are disponibile formulare predefinite (7) pentru stare de bine și pentru indicatori de învățare (rutine de studiu ale elevilor, autonomie în învățare, formulare de feedback la final de an, stare de bine). Formularele sunt scurte și ușor de integrat.
  2. Școala poate să își genereze formulare proprii, pentru evaluarea proiectelor interne sau pentru evaluările externe periodice și inspecții școlare.
  3. Contul de școală are activate opțiunea de descărcare de rapoarte PDF atât pentru directori cât și pentru conturile profesorilor.
  4. Școala are asociate (printr-un sistem integrat) conturile profesorilor școlii, care primesc invitație din partea directorului pentru a își construi conturi individuale.
  5. Toate conturile au rezultatele disponibile doar deținătorilor de cont (confidențialitatea e asigurată).
  6. Metodologie de măsurare a unor indicatori relevanți pentru învățare și ghid de aplicare pentru profesori și directori
  7. Acces nelimitat al profesorilor la formularele individuale (12) pentru profesori (feedbackul elevilor la final de oră, final de capitol, semestru, după evaluare, pentru ciclul primar, de autonomie în învățare, formulare de exit)
  8. Acces la comunitate de dialog și schimb de bune practici
  9. Sistem de obținere a unor diagrame și a unor rezumate (pattern-uri) din serii mari de date.
  10. Acces la sesiuni de interpretare a datelor.
Teleskop - Feedback clar și simplu la clasă.
Cu peste 2 milioane de răspunsuri și 7100 de profesori, Teleskop este cea mai mare platformă de feedback pentru profesori, școli și business-uri.
  • Platforma funcționează cu ușurință din telefonul profesorului, la final de oră.
  • Are formulare rapide, testate și simplu de integrat.
  • Asigură confidențialitatea conturilor profesorilor și anonimatul respondenților elevi.
  • Funcționează din anul 2019, preluând până acum peste 2.200.000 de răspunsuri punctuale ale elevilor.
  • A fost recomandată oficial de Minister ca aplicație specializată de preluare a feedback-ului.

Cum se poate activa Teleskop în afara PNRAS?

  1. Orice școală poate să își achiziționeze un abonament lunar de bază, în cuantumul de 49 euro/lună
  2. Orice scoala poate sa isi achiziioneze abonamente pe mai multe luni (din ofertele din SEAP disponibile vizibile pentru compania Teleskop System CUI 47253824)
  3. Orice profesor din orice școală care nu are abonament de școala poate să folosească gratuit Teleskop, în sistem individual, însă fără facilitățile de descărcare de rapoarte, asociere cu contul scolii și prognoze/mini-cercetare.

Cum folosește o școală aplicația?

Școala abonată are cont instituțional de unde poate aplica diverse formulare, poate genera propriile formulare, poate obține date pe clase sau date agregate pe întreaga comunitate școlară, poate descărca rapoarte pentru evaluări externe sau pentru propriile analize și cercetări. Nu în ultimul rând, rata de răspuns în rândul elevilor nu mai reprezintă o problemă datorită procedurii prin care profesorii transmit linkul elevilor chiar în clasă, la finalul orei. Elevii nu trebuie să descarce aplicația, e suficient sa aibă telefon cu internet.

Cum folosește un profesor aplicația Teleskop?

Orice profesor își poate face cont individual pe platforma Teleskop - Feedback clar și simplu la clasă. La final de oră profesorul selectează un formular din contul propriu și generează un link pe care îl transmite elevilor pe grupul clasei. Răspunsurile elevilor (procente și text) ajung automat în contul profesorului, gata pentru reflecție & integrare. Doar profesorul are acces la datele proprii.

Teleskop face ca feedback-ul și preluarea de date să devină experiențe plăcute și relevante.

Ce spun utilizatorii noștri?

Aș vrea să vă mulțumesc pentru Teleskop, întrucât permite introducerea în școli a noțiunii de feedback într-un mod profesionist (Sorin A. director)
Sunt mulțumită de platformă, este rapidă și practică. Confidențialitatea contului este un atu, de asemenea raportul generat automat și faptul că poți păstra arhiva tuturor chestionarelor. (Mihaela M. director)
Am descoperit Teleskop pe facebook, recomandată cu căldură de colegi. Reprezentați o inspirație pentru mine. Aveți nota 10! (Diana P. profesor)

Vă dorim succes!
echipa Teleskop
0740042224

[email protected]
teleskop.ro

Distribuie articolul

Dacă ți-a plăcut articolul, te rugăm să-l distribui pe rețelele sociale. Îți mulțumim.

Feedback clar și simplu la clasă.

Cu peste 2 milioane de răspunsuri și 7 100 de utilizatori, Teleskop este cea mai mare platformă de feedback pentru școli și profesori.