Cele mai frecvente întrebări despre abonamentul Teleskop
Photo: Johannes Plenio/ Unsplash

Un articol publicat de Monica Mocanu în

Cele mai frecvente întrebări despre abonamentul Teleskop

Bun venit la secțiunea în care găsiți răspunsurile la (aproape toate:) întrebările referitoare la abonamentul Teleskop pentru școli lansat la 1 martie 2022.

Dacă întrebarea dvs nu se regăsește aici, vă invităm să ne scrieți pe [email protected].

  1. Cine poate avea un abonament Teleskop? R: Orice liceu sau școală gimnazială.
  2. Cât costă abonamentul pentru o școală? R: Costul e de 50 euro/școală/lună (servere și mentenanță)
  3. Cine vede rezultatele școlilor?. R: Doar școlile își pot vedea rezultatele proprii: directorul are acces la datele globale ale întregii comunități școlare și la cele secvenționate pe clase, iar diriginții pot vedea datele claselor proprii și cele globale agregate.

4. Ce obține o școală? R: Pe scurt, măsurare onestă, metodologie ingenioasă de preluare de date cantitative și calitative, dialog cu alte școli, exersare în lecturi de date, sesiuni de sprijin, urmărire a indicatorilor, impact. Pe lung:), beneficiile descrise în anunțul din 1 martie de lansare a abonamentului.

5. Școlile vor primi un ghid de utilizare? R: Da.

6. Ce formulare are Teleskop pentru măsurarea indicatorilor? R: Formularele de start pentru pilotarea indicatorilor sunt: Rutine comportamentale de studiu și de timp liber ale elevilor - pentru diriginți (8 întrebari), Autonomia în învățare (11 intrebari) Elevi - Stare de bine în școală, Profesori - Stare de bine în școală, Părinți - Stare de bine în școală (fiecare câte 8 întrebări)

7. Școlile pot să își achizitioneze și pe parcursul anului abonamentul? R: Da, ca orice abonament.

8. Abonamentul poate fi prelungit/întrerupt oricând? R: Da

9. Aplicația are și formulare pentru ciclul primar? R: Da, avem un formular scurt de feedback cu 5 întrebări adaptat pentru această grupă de vârstă.

10. Aplicația ramâne în continuare gratuită pentru utilizarea individuală de către profesori pentru preluarea feedback-ului elevilor? R: Da, orice profesor poate folosi în continuare gratuit aplicația, chiar dacă e într-o școală ne-abonată. Metodologia de măsurare de indicatori, opțiunea de descărcare de rapoarte PDF, însoțirea în sesiuni de sprijin se adaugă ca facilități noi pentru profesorii din școlile abonate.  

11. Ce alți indicatori poate măsura o școală? R: Dacă există școli doritoare interesate de un anumit proiect/indicator (cum sunt școlile din programul PNRAS), echipa Teleskop poate contribui cu formulare dedicate.

12 Ce este Teleskop? R: Aplicația este un proiect digital independent lansat în 2019 care își propune să susțină profesorii și școlile în profesionalizarea preluării și integrării de date. Proiectul funcționează prin intermediul asociației non-guvernamentale educaționale Mil Pasos Adelante (O mie de pași înainte).

Puteți da subscribe la Blog pentru a fi informați la zi cu inițiativele și evenimentele Teleskop. Pentru oricare alte întrebări ne găsiți la [email protected]

Puteți scrie un email la [email protected] pentru a consulta contractul de activare a abonamentului.

Succes să avem!

Distribuie articolul

Dacă ți-a plăcut articolul, te rugăm să-l distribui pe rețelele sociale. Îți mulțumim.

Feedback clar și simplu la clasă.

Cu peste 2 milioane de răspunsuri și 7 100 de utilizatori, Teleskop este cea mai mare platformă de feedback pentru școli și profesori.