Conferință la Focșani - Oameni reali, clase reale

Un articol publicat de Monica Mocanu în

Conferință la Focșani - Oameni reali, clase reale

Teleskop și Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" Focșani organizează vineri în 8 decembrie de la ora 16 Conferința „Oameni reali, clase reale" în Biblioteca Colegiului National „Al. I. Cuza”, str. Cuza Voda 47, Focsani.

Invitați:
Doru Căstăian - profesor de filosofie și științe socio-umane, publicist, traducător
Constantin Lomaca - profesor de științe și teoria cunoașterii, consultant educațional
moderator Monica Mocanu, co-fondator Teleskop

Deși în ultimii ani există o multitudine de evenimente educaționale, considerăm că e timpul și pentru întâlniri care să întărească dezbaterea de idei, fiind convinși că astfel putem să fim profesori (și oameni) mai buni.

Meseria de profesor ne conferă libertatea de a acționa autonom în sălile de clasă, cu metodele pe care le planificăm, pregătim și le punem în aplicare. Și totuși, de multe ori rezultatele nu apar imediat sau nu sunt cele pe care le preconizăm.

Cum știm că suntem pe calea cea bună și ce ține de noi să facem în clasa/școala noastră? La ce e important să nu renunțăm când tragem linie, dincolo de limitele inerente ale sistemului?

În fond, pregătim elevii zi de zi (doar) pentru nevoile viitoare ale societății? Iată câteva direcții de start pe care le propunem spre dialog comunității locale, într-o întâlnire deschisă și colegială.

Vă invităm la o discuție despre posibilitățile noastre reale de a investiga realitatea pentru a găsi soluții viabile în școlile și în clasele noastre. Suntem bucuroși să propunem un cadru de întâlnire echilibrat, formatul presupune două scurte expuneri din partea invitaților urmate de dezbatere.

Formularul de înregistrare pentru participarea în sală https://bit.ly/3GaTMb2. Facem precizarea că NU se va transmite online, evenimentul este cu participare fizică. Puteți fi informat asupra update-urilor și aici.

Conferința “Oameni reali, clase reale” Focșani
Evenement van Teleskop op vrijdag, december 8 2023

Teleskop este o platformă independentă care sprijină școlile și învățarea din 2019.

Distribuie articolul

Dacă ți-a plăcut articolul, te rugăm să-l distribui pe rețelele sociale. Îți mulțumim.

Feedback clar și simplu la clasă.

Cu peste 2 milioane de răspunsuri și 7 100 de utilizatori, Teleskop este cea mai mare platformă de feedback pentru școli și profesori.