Conferință la Iași "Oameni reali, clase reale"
foto: Teleskop

Un articol publicat de Monica Mocanu în

Conferință la Iași "Oameni reali, clase reale"

Unde găsim dezbaterile de idei din societatea noastră? Mai degrabă în spațiul virtual, pe bloguri, pe rețele sociale. Dialogurile sunt însă mai solide, mai vii și mai de folos cand sunt purtate față în față, mai ales după un an zbuciumat cum a fost 2023.

Conferința „Oameni reali, clase reale. Despre buna folosință a modelelor educaționale” propune comunității educaționale din Iași și din împrejurimi o discuție care pornește de la întrebarea: Care sunt criteriile de la care pornim când evaluăm soluțiile/modelele pe care o clasă, o școală, o societate le aleg? Și care ar fi câteva caracteristici ale modelului educațional căruia îi aparținem în spațiul românesc vs modelele din alte culturi?

Invitați:
Doru Căstăian - profesor de filosofie și științe socio-umane, publicist, traducător
Constantin Lomaca
- profesor de științe și teoria cunoașterii, consultant educațional
moderator Monica Mocanu - co-fondator Teleskop

Vineri, 29 septembrie 2023, ora 17.30
Iași, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, str. C. Negri 50.

Formularul de înregistrare pentru participarea în amfiteatrul Colegiului Național Vasile Alecsandri din Iași:  https://bit.ly/3sYYyVE

E important ca noi, profesorii, să fim prezenți și conectați la spațiul social al ideilor, nu doar pentru că pe oamenii din școli se sprijină societatea, cât (mai ales) pentru că suntem cei care îi încurajăm pe elevii noștri să practice și să valorizeze, la rândul lor, schimbul de idei. Școala este, în fond, un exercițiu zilnic de persuasiune și preocuparea noastră este ca ea să rămână relevantă pentru elevi și pentru familiile lor.

Invitam colegii din Iași la o discuție despre posibilitățile noastre reale de a investiga realitatea pentru a găsi soluții viabile în școlile și în clasele noastre. Suntem bucuroși să propunem un cadru de întâlnire echilibrat și deschis, formatul presupune două scurte expuneri din partea invitaților, urmate de dezbatere.

Vom continua seria și în alte localități.

Pagina evenimentului Conferința „Oameni reali, clase reale” | Facebook

------------------------

Teleskop este o platformă independentă care sprijină școlile și învățarea din 2019.

Distribuie articolul

Dacă ți-a plăcut articolul, te rugăm să-l distribui pe rețelele sociale. Îți mulțumim.

Feedback clar și simplu la clasă.

Cu peste 2 milioane de răspunsuri și 7 100 de utilizatori, Teleskop este cea mai mare platformă de feedback pentru școli și profesori.