Școala mai aproape - cum îmi înregistrez școala?

Un articol publicat de Monica Mocanu în

Școala mai aproape - cum îmi înregistrez școala?

Stimați colegi,

Școala mai aproape este un program de cercetare și dezvoltare școlară inițiat de Teleskop, care încurajează școlile să creeze o rețea colaborativă și să construiască intervenții pornind de la date. Constă în administrarea pentru elevii din școală a unui formular cu 10 întrebări (despre metode de învățare) și apoi integrarea rezultatelor obținute. Procedura presupune generarea de către director a unui formular instalat în platformă și apoi transmiterea rezultatelor către o echipă de cercetare. Acest schimb de date se va face în urma semnării unui acord de cercetare, care va conține standardele și metodologia. Fiecare școală va primi la final (în martie) un raport general al datelor agregate/anonimizate, putând vedea felul în care se situează la câțiva indicatori, ca și ce tipuri de intervenții poate activa. Programul este gratuit.

Calendarul programului ”Școala mai aproape”

Februarie 2024 - înregistrarea școlilor (acest formular), școlile primesc acordul de cercetare.

Dacă sunteți o școală din România, vă puteți înregistra aici:

Școala mai aproape - România
Acest formular este dedicat școlilor din România. (Dacă sunteți o școală din Republica Moldova vă invităm să completați formularul alăturat:) Școala mai aproape este un program pilot de cercetare inițiat de Teleskop care încurajează școlile să creeze o rețea colaborativă și să construiască interv…

Dacă sunteți o școală din Republica Moldova, vă puteți înregistra aici:

Școala mai aproape - Republica Moldova
Acest formular este dedicat școlilor din Republica Moldova. (Dacă sunteți o școală din Romania vă invităm să completați formularul alăturat:) Școala mai aproape este un program pilot de cercetare inițiat de Teleskop care încurajează școlile să creeze o rețea colaborativă și să construiască interve…

Martie 2024 - școlile transmit datele către echipa de cercetare și primesc rezultatele pe datele agregate/anonimizate ale tuturor școlilor înscrise + eveniment final cu propuneri de intervenții.

Programul are ca partener Centrul pentru Studiul Democrației și este deschis pentru gimnazii și licee din România și din Republica Moldova.

Înregistrarea lansării de vineri 9 februarie 2024 este disponibilă aici: Gabriel Bădescu - profesor universitar și cercetător, Anca Tîrcă - consultant educațional și Constantin Lomaca - profesor și consultant educațional au intrat în dialog cu Monica Mocanu, co-fondator Teleskop.

Bun venit în acest program!

Echipa Teleskop

[email protected]

Distribuie articolul

Dacă ți-a plăcut articolul, te rugăm să-l distribui pe rețelele sociale. Îți mulțumim.

Feedback clar și simplu la clasă.

Cu peste 2 milioane de răspunsuri și 7 100 de utilizatori, Teleskop este cea mai mare platformă de feedback pentru școli și profesori.