Teleskop & prietenii lansează "Școala mai aproape"
foto: Teleskop 

Un articol publicat de Monica Mocanu în

Teleskop & prietenii lansează "Școala mai aproape"

În acești ultimi ani suntem martorii multor transformări, în școală și societate. S-au schimbat rutinele de studiu și timp liber, ca și autonomia și modul în care elevii noștri învață. După pandemie, sprijinul pentru profesori în a cunoaște mai bine această generație și de a genera mecanisme de acțiune eficace sunt printre primele recomandări ale cercetătorilor.

Vineri 9 februarie 2024 între 12:30 și 14:00 va avea loc un eveniment online de lansare a programului Școala mai aproape, alături de parteneri și colaboratori. Gabriel Bădescu - profesor universitar, Anca Tîrcă - consultant educațional și Constantin Lomaca - profesor și consultant educațional intră în dialog cu Monica Mocanu, profesor și co-fondator Teleskop.

Vom discuta atât despre metodologia folosită, cât și despre felul în care cercetările locale sunt (aproape mai) prețioase decât cercetările mari, pentru că aici ne putem recunoaște mai bine elevii reali din școlile noastre.

Directorii pot înscrie școlile în formularul care va fi deschis vineri. Perioada programului: februarie 2024 - înregistrarea școlilor și aplicarea formularului, martie 2024 - rezultate și posibile intervenții. Primul apel va fi pentru metodele de învățare ale elevilor, luna februarie fiind chiar la jumătatea anului școlar.

Școala mai aproape este un program pilot de cercetare de acțiune participativă al Teleskop, care încurajează școlile să își integreze acțiunile într-o rețea independentă și să construiască intervenții eficiente. Teleskop - Feedback clar și simplu la clasă. are ca partener Centrul de Studii pentru Democrație iar programul este deschis pentru gimnazii și licee din România și din Republica Moldova.

Teleskop este o platformă lansată în 2019 care susține învățarea.

Linkul evenimentului

Teleskop și prietenii lansează programul Școala mai aproape | Facebook

#birocratieminimăbeneficiimaxime
#scoalamaiaproape
#clarșisimplu
[email protected]

0740042224

Distribuie articolul

Dacă ți-a plăcut articolul, te rugăm să-l distribui pe rețelele sociale. Îți mulțumim.

Feedback clar și simplu la clasă.

Cu peste 2 milioane de răspunsuri și 7 100 de utilizatori, Teleskop este cea mai mare platformă de feedback pentru școli și profesori.