Aplicația Teleskop vine în sprijinul școlilor care doresc să măsoare și să își îmbunătățească indicatori relevanți pentru învățare.

La trei ani de la lansarea aplicației Teleskop și după 2.000.000 de răspunsuri punctuale preluate, deschidem înregistrările la un abonament pentru școli. Lansăm un instrument destinat celor care doresc să se uite mai atent la date și să le folosească pentru decizii mai bune, ca diriginți, profesori sau directori.

Pentru început, invităm școlile să se uite la trei indicatori, printre cei mai afectați în ultimii ani: autonomia în învățare a elevilor, starea de bine în școală și rutinele de studiu și de timp liber. Căt de mult s-au schimbat în ultimii ani adolescenții cu care lucrăm? Cât de bine putem să-i susținem în lipsa unor informații de bază despre obiceiurile lor de studiu, despre cum depășesc (sau nu) dificultățile în învățare? Cum reușim să le inspirăm încredere și să îi sprijinim prin acțiuni coerente în școală? Noi credem că o soluție este dată de combinația dintre metodologii ingenioase pentru procesarea datelor și aducerea împreună a specialiștilor și practicienilor în comunități de sprijin.

Pilotăm în acest semestru o metodologie care permite o mai bună citire a rezultatelor și care poate genera puncte de pornire pentru acțiuni eficace în cancelarii și în sălile de clasă. Invităm echipele de proiect din școli la ateliere în care abordăm studii de caz și lecturi de date, creând o ‘bancă’ de idei de intervenții și bune practici.

Cum își poate activa o școală abonamentul Teleskop?

1. Invităm școlile interesate să scrie la office@teleskop.ro pentru a consulta contractul de activare a abonamentului. Școlile doritoare își vor desemna echipele de proiect interne și vor alege indicatorii pe care îi măsoară/pilotează. Păstrăm caracteristica de confidentialitate a conturilor, cunoscută deja de la preluarea feedback-ului.

2. Școlile vor avea acces în acest semestru la sesiuni lunare de sprijin pentru echipele din școli. Vom aborda metodologia de măsurare, studii de caz, lecturi de date, Q&A, schimb de bune practici și follow-up.

3. Profesorii din școlile abonate își pot activa opțiunea de descărcare de rapoarte în format PDF din conturile proprii. La cerere, putem organiza în comunitate ateliere despre preluarea de feedback (aplicatia ramânând în continuare gratuită pentru utilizarea individuala a profesorilor).

Puteți parcurge aici cele mai frecvente întrebări.

Școlile au așadar alături, începând din acest semestru, un partener digital de însoțire și exercițiu. Digitalizare și modernizare în educație înseamnă mai mult decât statutul de simplu utilizator de platforme. E nevoie și de împuternicirea oamenilor din școli pentru a interpreta rezultatele obținute și a le folosi activ în procesul de învățare. Venim în întâmpinarea celor care vor să aducă un suflu nou în școli folosind forța tehnologiei, inovației și a comunităților.

Vă puteți abona oricând pe parcursul anului, ne găsiți la office@teleskop.ro

Echipa Teleskop

www.teleskop.ro


Teleskop este un proiect digital independent lansat în 2019 care își propune să susțină profesorii și școlile în profesionalizarea preluării și integrării de date. Disponibilă gratuit pe mobil și web, aplicația Teleskop s-a lansat ca aplicație specializată pe preluarea feedback-ului elevilor. Tot mai mulți profesori o utilizează la clase apreciind diversitatea formularelor, rapiditatea utilizării din telefon, gratuitatea și caracteristicile specifice instrumentelor digitale de acest tip (confidențialitatea conturilor și anonimatul respondenților). În martie 2022 avem în portofoliu un număr de 15 formulare (de feedback și de măsurare a unor indicatori), iar în ultimul an ne-am lărgit echipa cu specialiști și practicieni asociați. Proiectul funcționează prin intermediul asociației non-guvernamentale educaționale Mil Pasos Adelante (O mie de pași înainte).