Fotografie promoțională pentru platforma de feedback Teleskop
sursă foto: Unsplash.com

Un articol publicat de Monica Mocanu în

Abonament pentru școli în programul PNRAS 2023 (II)

Teleskop este o platformă de feedback și analize de date pentru școli și profesori. Utilizarea este gratuită pentru folosirea individuală a oricărui profesor din România iar școlile pot accesa un abonament pentru componentele de analize, rapoarte și preluare de date agregate.

Platforma Teleskop poate fi achiziționată prin programul PNRAS ca Aplicație digitală la Categoria IV: Activități de digitalizare a procesului educațional (obligatorii) Activități de predare – învățare – evaluare: proiectarea și realizarea resurselor pentru instruirea online, adaptarea resurselor pentru învățarea online, crearea și utilizarea resurselor digitale pentru evaluarea formativă, sumativă și feedback.

Teleskop - Feedback clar și simplu la clasă. funcționează din 2019, preluând până acum peste 2.200.000 de răspunsuri punctuale ale elevilor și susținând școlile să își realizeze raportări și analize de date calitative despre starea de bine și indicatorii de învățare ai elevilor. Facem procesele din școli mai puțin birocratice și sprijinim învățarea.

Teleskop a fost recomandată în 2021 de Ministerul Educației ca platformă specializată de preluare a feedback-ului. Teleskop este un proiect independent care se dezvoltă continuu, având formulare diversificate și adaptate nevoilor școlilor.

10 facilități ale abonamentului Teleskop pentru școală

 1. Școala are disponibile formulare predefinite pentru stare de bine și pentru indicatori de învățare (rutine de studiu ale elevilor, autonomie în învățare, formulare de feedback la final de an, stare de bine pentru elevi, profesori, părinți, 7 în total).  
 2. Școala își poate genera formulare proprii pentru proiectele interne sau pentru evaluările externe periodice și inspecții școlare.
 3. Contul de școală/instituțional are activate opțiunile de descărcare de rapoarte PDF atât pentru directori, cât și pentru conturile profesorilor.
 4. Școala are asociate (printr-un sistem integrat) conturile profesorilor, aceștia primesc invitație din partea directorului pentru conturile individuale.
 5. Toate rezultatele celor două categorii de conturi (instituționale și individuale) sunt în regim de confidențialitate. Este de asemenea asigurat anonimatul  respondenților elevi.
 6. Este disponibilă metodologia de măsurare a unor indicatori relevanți pentru învățare și ghidul de aplicare pentru profesori și directori. De asemenea, deținem Blogul plaftormei Teleskop - Un loc pentru idei în educație. unde scriu colaboratori și invitați despre felul în care putem avea impact mai bun în sălile de clasă.
 7. Acces nelimitat al profesorilor la formularele individuale pentru profesori (feedbackul elevilor la final de oră, final de capitol, semestru, după evaluare, pentru ciclul primar, de autonomie în învățare, formulare de exit, evaluare formativă, 12 formulare în total)
 8. Acces la sesiuni de interpretare a datelor, schimb de bune practici și mini-cercetări interne sau în colaborare cu alte școli.
 9. Sistem de obținere a unor diagrame și a unor rezumate (pattern-uri) din serii mari de date, mai ales la final de an.
 10. Formulare rapide, testate și simplu de integrat.

Teleskop - Feedback clar și simplu la clasă.
Cu peste 2 milioane de răspunsuri și 7100 de profesori, Teleskop este cea mai mare platformă de feedback pentru profesori, școli și business-uri.

Abonamentul Teleskop este de 80 euro/lună/școală în programul PNRAS. Pentru activare ne puteți contacta la [email protected] sau completând formularul de mai jos.

Teleskop face ca feedback-ul și preluarea de date să devină experiențe plăcute și relevante.

Ce spun utilizatorii noștri?

Aș vrea să vă mulțumesc pentru Teleskop, întrucât permite introducerea în școli a noțiunii de feedback într-un mod profesionist (Sorin A. director)
Sunt mulțumită de platformă, este rapidă și practică. Confidențialitatea contului este un atu, de asemenea rapoartele generate automat și faptul că poți păstra arhiva tuturor chestionarelor. (Mihaela M. director)

Vă dorim succes!
echipa Teleskop
0740042224

[email protected]
teleskop.ro

Cum se poate activa Teleskop în afara PNRAS?

 1. Orice școală poate să își achiziționeze un abonament lunar de bază, în cuantumul de 49 euro/lună.
 2. Orice școală poate să își achiziționeze abonamente cu un sistem de reduceri, disponibile din ofertele SEAP asociate companiei Teleskop System SRL (CUI 47253824)
 3. Orice profesor dintr-o școală care nu au abonament, poate să folosească gratuit Teleskop, în sistem individual, însă fără alte facilități (de descărcare de rapoarte, vizualuri, statistici și asociere cu contul școlii, prognoze și mini-cercetări).

Distribuie articolul

Dacă ți-a plăcut articolul, te rugăm să-l distribui pe rețelele sociale. Îți mulțumim.

Feedback clar și simplu la clasă.

Cu peste 2 milioane de răspunsuri și 7 100 de utilizatori, Teleskop este cea mai mare platformă de feedback pentru școli și profesori.